Технология

Технология на сглобяемите къщи ECOHOUSE

Сградите, които произвеждаме се изграждат на панелен принцип. Върху предварително залят бетонов фундамент се анкерират основни греди върху които се монтират панелите и колоните между тях. В горния край на панелите се полага поясна греда, която се захваща както към панелите, така и към всички колони на сградата. Над поясната греда се изгражда покривната конструкция. Сградите могат да бъдат на един или два етажа.

Панелите се изработват в наша производствена база от плоскости OSB-3 с дебелина 11мм и топлоизолация от минерална вата с дебелина 100мм. Във панелите вграждаме хоризонтални и вертикални греди, които при монтаж на сградата служат и като важен конструктивен елемент. След монтажа на сградата от вътрешна страна на панелите, образуващи външните стени се полага още един пласт минерална вата 50мм, преди направата на вътрешната облицовка, която може да бъде гипскартон, ламперия, ПВЦ облицовка или други подобни в зависимост от желанието на клиента. Електроинсталациите се полагат между вътрешната облицовка и вътрешния пласт минерална вата, което гарантира пожарната безопастност на сградата. Така общата дебелина на стените достига 180мм, като постигаме коефициент на топлопроводимост на стените U=0.28W/м2 при норма U=0,35W/м2.
От външна страна панелите могат да се шпакловат и боядисат с фасаген, да се облицоват с ламперия, плочи от камък, теракот, гранитогрес или друга облицовка, да се нанесе минерална мазилка върху положената външна топлоизолация – всичко зависи от желанията на клиента.

При монтажа на сградата всички конструктивни греди и колони се скриват в панелите, така че не се виждат след завършване на сградата.

Покривната конструкция се изгражда също от дървени елементи/столици, маи и ребра/, както се изпълнява и при монолитното строителство.

На покрива полагаме плоскости OSB – 3 или панели /по желание на клиента/, върху които се полагат битумни, керамични, ламаринени или ПВЦ керемиди или се застила с хидроизолационна хартия с посипка.

Всички дървени елементи, включително и плоскостите OSB, вложени в конструкцията на сградата са предварително импрегнирани с импрегнатор за дървесина против влага, насекоми, гъби и плесен, което гарантира дълговечност на цялата конструкцията на сградата.

Експлотационния период на този импрегнатор е 30 години!!!

Защо къщата да бъде сглобяема?

А защо не!!!

Ето някои недостатъци и предимства на дървените сглобяеми къщи в сравнение с монолитното строителство:

І. НЕДОСТАТЪЦИ

1. Трябва да разполагате с парите необходими за изграждането на къщата /поне за грубия строеж/, защото производството и монтажа на такава къща става много бързо – няколко седмици.

2. За сега поне не можете да получите многоетажно строителство над три етажа.

ІІ. ПРЕДИМСТВА

1. Олекотен и по-евтин фундамент.
2. По-ниска цена до етап „груб строеж” с около 25%.
3. Използване само на екологични материали.
4. По-голяма полезна площ, заради по-тънките стени на сградата.
5. По-добра топло- и шумоизолация при по-тънки стени /топло- и шумоизолацията е вградена в самите стени/.
6. Получавате сграда с абсолютно прави и вертикални стени, което е предпоставка за качествено извършване на облицовъчните работи.
7. Получавате сграда с абсолютно прави ъгли по цялата им височина.
8. Бързо производство, доставка и монтаж на мечтания Ви дом, като бързината не влошава в никакъв случай качеството.
9. Бързо, лесно и качествено изпълнение и на довършителните работи.
10. Перфектна топлоизолация. Това качество на сглобяемите дървени къщи ще Ви донесе икономии във времето от намалените разходи за климатизация на сградата. В този смисъл капиталовложението за такава къща се изплаща във времето.
11. Не се разрушава при наводнение или земетресение.
12. Не се разрушава при пожар. Дървените греди, вложени в конструкцията на сградата се овъгляват външно, но не изгарят изцяло, така че сградата да рухне. При желание от страна на клиента можем да импрегнираме дървесните елементи на къщата с импрегнатор против пожар, което ще гарантира напълно пожарната безопастност на къщата.
13. Дълговечност на сградата. Построените по този начин сгради имат живот минимум 50 години, но могат да съществуват и над сто години. При производството на нашите сгради ние импрегнираме всички дървесни материали /OSB и греди/ с импрегнатор против влага, плесен и насекоми. Този импрегнатор има действие в продължение на 30 години. При желание от страна на клиента можем да импрегнираме дървесните материали и с импрегнатор против пожар.

Както виждате предимствата на сглобяемите дървени къщи са много повече от недостатъците, така че защо да не бъде сглобяема къщата?