Продуктови групи


История на сглобяемите къщи

Производството на сглобяеми къщи с дървена конструкция датира от 1837г. Лондонския дърводелец Н.Манинг проектира и изработва всички нужни елементи за сглобяемата къща. След това са транспортирани и сглобени от британски емигранти в Австрия. През 1853г. е пика на производството и монтирането на сглобяеми къщи в Австралия. Някои от тези къщи още съществуват.

През 1955г., по време на Кримската война, е проектирана първата сглобяема болница от Исамбард Кингдъм Брунел. За 5 месеца той проектира болница за 1000 пациента с нововъведения при  канализацията, вентилацията и почистващите се тоалетни.

Бума на сглобяемите къщи в Англия настъпва след края на Втората световна война. Това била най-бързата, най-евтината алтернатива и най-качествената алтернатива за унищожените по времето на войната къщи. През периода 1945-1948г във Великобритания са построени повече от 156 000 сглобяеми къщи.

Днес сглобяемите къщи са широко разпространени в различни части на света поради многобройните им предимства пред монолитното строителство.назад